Internet Alışverişi Şikayet Nereye Yapılır?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

İnternet üzerinden alışveriş mağdurları ne yapmalı?

Mağdur olan vatandaş, EE-devlet sistemi üzerinden tüketici hakem heyetlerine doğrudan başvurabilir.

İnternet şikayetleri Hangi Bakanlığa yapılır?

e-Devlet Kapısı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla kamu kurumlarına dilekçe hakkı kapsamında istek ve şikâyetlerinizi gönderebilir veya bilgi edinme hakkı kapsamında kamu kurumlarından bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

Faturasız mal satanları nereye şikayet edebilirim?

Mal ve hizmet alımı karşılığında belgelerini istemelerine rağmen alamamaları durumunda ise 124 numaralı Vergi İhbar Hattına çağrı bırakarak veya “[email protected]” e-mail adresine yazarak veya Dairemize şahsen başvurarak bu durumu bildirebilirler.

Ürün şikayetleri nereye yapılır?

Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici hakem heyetine yapılabilir.

Ibanla dolandırma olur mu?

IBAN ile yapılan işlemleri hedef alan internet korsanları şirketleri oldukça basit bir yöntemle dolandırmaktalar. Korsanlar şirketlerin uluslararası şirketlerle gerçekleştirdikleri e-posta yazışmalarının içine sızmakta ve IBAN/SWIFT numaralarını kendi numaraları ile değiştirmektedirler.

You might be interested:  Bilgisayar Kulaklığı Nasıl Takılır?

Internetten ürün siparis iptali CEZA VAR MI?

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde, malın size teslim tarihinden itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkınız bulunmaktadır.

BTK hangi bakanlığa bağlıdır?

Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’dır. 5018 sayılı kanunda düzenleyici ve denetleyici kurumlar arasında gösterilen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu ile elektronik haberleşme ve ileşitim sektöründe denetleme, düzenleme, uzlaştırma ve

Beni rahatsız eden numarayı nereye şikayet edebilirim?

Rahatsızlık veren numara hakkında savcılığa dilekçe ile şikayette bulunabilirsiniz.

Türk Telekom şikayet hangi bakanlık?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türk Telekom.

Vergi kaçıran şirketler nereye şikayet edilir?

Yukarıda da ifade edildiği üzere vergi ihbarı 189 Alo Maliye hattı aranarak yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara yazılı başvuru suretiyle de yapılabilir. Keza e devlet üzerinden de bu ihbarlarının yapılabilmesi mümkündür.

Fiş vermeyen nereye şikayet edilir?

Bulunduğunuz il ya da ilçenin vergi dairesine gitmek ve fiş kesmeyen kurumu dilekçe ile şikayet ederek incelenmesini istemektir. İkinci bir alternatif olarak 189 numarası üzerinden maliyeye ulaşabilir ve direkt olarak müşteri hizmetleri üzerinden şikayette bulunabilirsiniz.

Ihbar ikramiyesi kimlere verilmez?

Herhangi bir mükellef hakkında vergi kaçakçılığı yaptığı yönünde ihbarda bulunup, verginin hangi şekilde kaçırıldığının açıklanmaması, somut olaylar gösterilmemesi ve deliller verilmemesi durumlarında ihbar ikramiyesinin ödenmesi ise mümkün değildir.

Tüketici haklarına ne şikayet edilir?

Eğer tüketici satın aldığı mal konusunda herhangi bir ayıplı ya da eksik söz konusu ise, tüketici hakem heyetine başvuru hakkına değerlendirebilir. Aynı zamanda elde edilen mal ya da hizmet üzerinden bir kusurlu durum var ise, yine aynı şekilde başvuru gerçekleştirilebilir.

You might be interested:  Halk Bank Internet Bankacılığı Nasıl Açılır?

Bir firma nasıl şikayet edilir?

Başvurular, uyuşmazlık konusunu içeren dilekçenin, varsa delil oluşturan ilgili belgelerle birlikte tüketici hakem heyetine verilmesiyle yapılır. Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurular Ticaret Bakanlığı’nın internet sayfasında yer alan başvuru formu kullanılarak yapılabilir.

Internetten alışveriş ne kadar güvenli?

Güvenilir Alışveriş Sitelerini Tercih Edin

Bir sitenin güvenilirliğini anlamak için ise ilk önce sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Nasıl mı? Alışveriş yapmak istediğiniz internet sitesinin adresinde kilit işareti var ve “https//” yazıyorsa bu site SSL sertifikasına sahip demektir.

En güvenilir alışveriş siteleri hangileri?

En Güvenilir Alışveriş Siteleri

  • Trendyol.
  • Yemek Sepeti.
  • Getir.
  • Hepsiburada.
  • Sahibinden.
  • n11.
  • GittiGidiyor.
  • MediaMarkt.
  • Güvenli online alışveriş nasıl yapılır?

    İnternetten güvenli alışveriş nasıl yapılır?

    1. Satıcı güvenliğine dikkat edin: Sanal POS kullanmalı
    2. Güvenli alışveriş için SSL Sertifikasına dikkat.
    3. 3D Secure sistemi şart!
    4. Güvenli alışveriş için sanal kart kullanın.
    5. Ödemeyi mutlaka kendi bilgisayarınızdan yapın.
    6. Sosyal medyadan araştırma yapın ve şikâyetlere bakın.

    Güvenli alışveriş ne demek?

    Web siteleri üzerinden, kredi kartı ile yapılan ödemelerde kart sahibinin kart güvenliğini sağlamak amacıyla bankaların firmalar ile yaptığı ortak çalışmaya 3D Secure denir.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.