CİMER şikayet Hangi Bakanlığa Bağlı? CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), her Türk vatandaşının Anayasal hakkı olan dilekçe ve başvuru hakkının daha etkin kullanılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulmuş olan birimdir. CİMER e isimsiz şikayet nasıl yapılır?
CİMER NEDİR? (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletilmesi amacıyla kurulan bir web servisidir. CİMER sayesinde vatandaşlar şikayet, istek, talep, öneri vb. ilgili bildirimlerini Cumhurbaşkanlığına bağlanan İletişim Merkezine iletebiliyor.
Contents
- 1 CİMER şikayet eden görünür mü?
- 2 Türk Telekom Cimerde nereye şikayet edilir?
- 3 Cimere hangi konularda şikayet edilir?
- 4 Cimere şikayet edeni nasıl bulurum?
- 5 Cimere şikayet edince ne olur?
- 6 Cimere isimsiz şikayet yapılır mı?
- 7 Türk Telekom hangi bakanlığa şikayet edilir?
- 8 Türk Telekom şikayet takibi nasıl yapılır?
- 9 İnternet servis sağlayıcıları nereye şikayet edilir?
- 10 Cimere neden şikayet edilir?
- 11 Cimere kimler başvuru yapabilir?
- 12 Cimerden Savcılığa suç Duyurusu Nasıl Yapılır?
- 13 Hakkımda savcılığa şikayet var mı?
- 14 Hakkımda şikayet var mı nasıl öğrenebilirim?
- 15 Cimere yazılan yazıları kim okuyor?
- 16 CİMER yazılarını kim okuyor?
- 17 Cimere şikayet ne zaman sonuçlanır?
- 18 Cimerin yaptırımı nedir?
- 19 Hakkımda bir şikayet var mı?
CİMER şikayet eden görünür mü?
Bilgi Edinme ve CİMER’e ihbar başvurusu yapılırken başvuru sahibi tarafından kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilmektedir.
Türk Telekom Cimerde nereye şikayet edilir?
Farklı bir markanın abonesi olsan da Türk Telekom’a şikayette bulunabilirsin. Oluşturduğun şikayet numarasını Cimer’e yazdığın metin içerisine ekle. Cimer’e şikayetini Türk Telekom üzerinden iletmen gerekiyor. Kullandığın firmayı karıştırmana gerek yok.
Cimere hangi konularda şikayet edilir?
CİMER’e hangi konularda başvuru yapılabilir
CİMER’e 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunda yer alan idari makamlar ile 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik başvuru yapılabilmektedir.
Cimere şikayet edeni nasıl bulurum?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi yani CİMER ‘e yapılmış olan sorunların cevabını kısa süre içerisinde alabiliyorsunuz. E-devlet ve CİMER resmî sitesinden yapılan başvurular aynı zamanda telefon ile arayarak da başvurunuzu sorgulatabiliyorsunuz. Bu telefon numarası CİMER Alo 150 üzerinden hizmet vermektedir.
Cimere şikayet edince ne olur?
Haksız CİMER Şikayetinden Ötürü Tazminat
Haksız yere savcılığa ya da bir idari merciye şikayet edilmeniz gibi hakkınızda yapılan haksız CİMER şikayetlerinden sonra, ilgililerden tazminat isteme hakkınız, kanıtlanabilir şekilde zarar görmüş olmanız koşuluyla vardır.
Cimere isimsiz şikayet yapılır mı?
Cimere isimsiz şikayet diye bir durum söz konusu olamaz. Edevlet şifrenizle kimlik bilgilerinizle şikayette bulunabilirsiniz.
Türk Telekom hangi bakanlığa şikayet edilir?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türk Telekom.
Türk Telekom şikayet takibi nasıl yapılır?
Türk Telekom’un sitesinden Online işlemlere giriş yap ve sol tarafta teknik takip(isminden tam emin değilim yazdığıma benzer bir isimdi ) isminde bir sekme var oraya gir orada eğer gerçekten şikayet oluşturulduysa orada takip kodu olur.
İnternet servis sağlayıcıları nereye şikayet edilir?
BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.
Cimere neden şikayet edilir?
CİMER’e Neler Şikayet Edilir? CİMER’e yapılacak şikayetlerin bir sınırlandırması yoktur. Vatandaşlar her türlü sıkıntılarını CİMER’e bildirebilirler ya da bazı şeyleri alep edebilirler. Bunun için bir sınırlandırma yoktur ancak yazılan dilekçenin uygun bir dilde olmasına dikkat edilmesi gerekir.
Cimere kimler başvuru yapabilir?
CİMER’e kimler başvuru yapabilir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve karşılıklılık esası gözetilmek koşuluyla Türkiye’de ikamet eden yabancılar; telefon, internet, şahsen, mektup veya faks ile CİMER’e başvuru yapabilmektedir.
Cimerden Savcılığa suç Duyurusu Nasıl Yapılır?
Yapılan başvurular 30 gün içerisinde neticelendirilmektedir. CİMER’ e şikayet yapılması halinde şikayet sonucuna CİMER’ in sitesine girilerek ulaşılabilir. ALO 150′ yi arayarak da şikayette bulunulabilmektedir. CİMER’ e başvuru yapmak veya başvuru sonucunu öğrenebilmek için tıklayınız.
Hakkımda savcılığa şikayet var mı?
Şahsınız adına dava açılıp açılmadığını UYAP Vatandaş Portala e devlet şifrenizle giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Ancak hakkınızda şikayet olup olmadığını bu şekilde öğrenebilmeniz mümkün değildir. Zira soruşturma dosyaları gizli olarak yürütülür ve e devlet sisteminde gözükmez.
Hakkımda şikayet var mı nasıl öğrenebilirim?
Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
Cimere yazılan yazıları kim okuyor?
EN AZ 2 KİŞİ OKUYOR % 90 CEVAPLANIYOR
“Bize ne yazılırsa yazılsın tüm başvuruları en az 2 kişi okuyor. CİMER üzerinden doğrudan kamu kurumlarına gönderilen başvurular, ilgili kurumun CİMER kullanıcısı kamu personeli tarafından okunuyor.
CİMER yazılarını kim okuyor?
“Bize ne yazılırsa yazılsın tüm başvuruları en az 2 kişi okuyor. CİMER üzerinden doğrudan kamu kurumlarına gönderilen başvurular, ilgili kurumun CİMER kullanıcısı kamu personeli tarafından okunuyor.
Cimere şikayet ne zaman sonuçlanır?
Türk vatandaşlarının ve Türkiye’de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir.
Cimerin yaptırımı nedir?
“Yetkl makamlara hbar veya şkâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla şlemed ğn bld ğ halde, hakkında soruştur- ma ve kovuşturma başlatılmasını ya da dar br yaptırım uygu- lanmasını sağlamak çn br kmseye hukuka aykırı br f l snat eden k ş, br yıldan dört yıla kadar haps cezası le cezalandı- rılır.”
Hakkımda bir şikayet var mı?
Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.