Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye’de telekomünikasyon sektörünü düzenleyip denetleyen kurumdur. Türkiye’nin ilk sektörel düzenleyici kurumudur. 2813 sayılı, 5 Nisan 1983 tarihli Telsiz Kanunu’nda değişiklik yapan 27 Ocak 2000 tarihli, 4502 sayılı kanun ile ‘Telekomünikasyon Kurumu’ kurulmuştur.
Contents
- 1 Türk Telekomu kim denetliyor?
- 2 BTK yı nereye şikayet edebilirim?
- 3 BTK başvurusu nasıl yapılır?
- 4 Türk Telekom hangi bakanlığa şikayet edilir?
- 5 Türk Telekom Genel Müdürlüğü Hangi Bakanlığa Bağlı?
- 6 İnternet kurulu kim kurdu?
- 7 BTK işcileri ne demek?
- 8 BTK ya yapılan şikayet ne zaman cevap gelir?
- 9 BTK tüketici Şikayet kaç günde cevaplanır?
- 10 Hakkımda bir şikayet var mı?
- 11 BTK numarası kaç?
- 12 Bilgi edinme başvurusu nereye yapılır?
- 13 BTK 120 nasıl aranır?
- 14 Telekom devlete geçecek mi?
- 15 Türk Telekom kime satıldı 2022?
- 16 Türk Telekom satıldı mı kiralandı mı?
- 17 Türk Telekom sahibi kim 2022?
Türk Telekomu kim denetliyor?
Telekomünikasyon Kurumumu, piyasa gözetimi ve denetimini resen veya şikayet üzerine denetçiler aracılığı ile yapar. Denetim, her türlü cihaz konulan ve/veya satılan yerlerde, gerekli durumlarda üretim aracı olarak kullanılan yerler ile hizmet verilen, kullanılan yer ve tesislerde yapılır.
BTK yı nereye şikayet edebilirim?
Şikayet gönderme, zararlı içerik ihbar etme, sabit abonelik sorgulama gibi işlemler kurumun sitesinden yapılabilir. İnternet sağlayıcıları ile ilgili sorunları BTK çözmektedir. Yani internet sağlayıcınızla abonelikle ilgili bir sorun yaşıyorsanız başvuracağınız resmi kurum BTK’dır.
BTK başvurusu nasıl yapılır?
BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.
Türk Telekom hangi bakanlığa şikayet edilir?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türk Telekom.
Türk Telekom Genel Müdürlüğü Hangi Bakanlığa Bağlı?
Türk Telekom hisselerinin yüzde 60’ı Türkiye Varlık Fonu’na, %25’i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı’na aittir.
İnternet kurulu kim kurdu?
Kurum personeli ücret, sosyal ve diğer mali haklar ile 5809 sayılı Kanunda yer alan hükümler dışında 657 sayılı Kanuna tâbidir.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu.
BTK | |
---|---|
Kuruluş tarihi | 29 Ocak 2000) |
Önceki kurum | Telekomünikasyon Kurumu |
Bağlılığı | Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı |
Adres | Eskişehir Yolu 10.Km No:276 Çankaya / Ankara |
BTK işcileri ne demek?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Kurulu, Başkan ve İkinci Başkan dahil olmak üzere toplam 7 üyeden oluşur. Kurum personeli kadro karşılığı sözleşmeli statüde istihdam edilir. Kurum personeli ücret, sosyal ve diğer mali haklar ile 5809 sayılı Kanunda yer alan hükümler dışında 657 sayılı Kanuna tâbidir.
BTK ya yapılan şikayet ne zaman cevap gelir?
– Yaptığınız şikâyet başvurusu ile ilgili olarak, hizmet aldığınız işletmeciniz/hizmet sağlayıcınız tarafından 10 iş günü içerisinde elektronik ortamda size geri dönüş sağlanacaktır.
BTK tüketici Şikayet kaç günde cevaplanır?
Bu yolla gönderilen şikayetlerle doğrudan işletmeciye giden şikayetlere işletmeciler 15 gün içinde cevap vermek zorunda. Gelen cevaplar, BTK tarafından incelenerek, mevzuata uygun olanlar tüketiciye iletiliyor.
Hakkımda bir şikayet var mı?
Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
BTK numarası kaç?
Şimdiye kadar 0312 294 94 94 numarasından hizmet veren “BTK Tüketici İletişim Merkezi’ tüketicilere daha hızlı ve etkin bir hizmet sunulması için 120 kısa numarasına taşındı.
Bilgi edinme başvurusu nereye yapılır?
Merkezi idarenin taşra teşkilatında bulunan bilgi veya belgelere ilişkin başvurular, valilik veya kaymakamlığa bağlı olarak faaliyette bulunan bilgi edinme yetkililerine veya taşra teşkilatında bulunan ilgili birimlere yapılır.
BTK 120 nasıl aranır?
Telefon yoluyla 120 kısa numarası aranarak BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne (Tüketici İletişim Merkezi) yapılan ihbar kaydının iptali de yine aynı Merkez aranarak sağlanabilmektedir.
Telekom devlete geçecek mi?
Bankalar 4 yıldır hisselerini satmaya çalışıyordu. Türkiye Varlık Fonu, 2026 yılında bedelsiz olarak devlete geçecek olan Türk Telekom’u 1 milyar 650 milyon dolar krediyle satın aldı.
Türk Telekom kime satıldı 2022?
Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un yüzde 55 hissesini 1 milyar 650 milyon ABD Doları’na satın almak üzere Levent Yapılandırma Yönetim A.Ş. ile sözleşme yaptı. Sözleşmeye ilişkin detaylar dün akşam Türk Telekom tarafından Kamuoyunu Aydınlatma Paltformu’nda duyuruldu.
Türk Telekom satıldı mı kiralandı mı?
2018’de BTK’nın ve Rekabet Kurumu’nun onayı ile Türk Telekom’un yüzde 55 hissesi, alacaklı bankaların kurduğu LYY Telekom firmasına devredildi.
Türk Telekom sahibi kim 2022?
Türk Telekom’un hisselerinin yüzde 55’i LYY Telekomünikasyon A.Ş.’ye, %25’i Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ve %5’i Türkiye Varlık Fonu’na aitti. Geriye kalan yüzde 15’lik hissesi ise halka arz edilmiş durumda.